MYS gaat solar

Contest Yachts (inclusief MYS) gaat SOLAR
Gerenommeerde Nederlandse bluewater cruiser specialist Contest Yachts MYS viert in september de voltooiing van de eerste fase van een groot fotovoltaïsche (PV) energie systeem dat geïnstalleerd is om de operationele kosten te verminderen en als onze verdere inzet voor de verbetering van een reeds indrukwekkende carbon score.

Ontworpen en gebouwd door Beter Duurzaam BV, met een zeer passende naam, overspant het systeem een enorme 1,650m² van hal dakruimte met 1270 265W modules (PV-panelen) in totaal 336kW om 300,000kWh per jaar genereren. In gewone taal, dat is het equivalent van 100 woningen per jaar of 90% van het stroomverbruik van Contest Yacht's op het netwerk.

Voor het maximaliseren van output, hebben de ingenieurs 10 SolarEdge inverters geïntegreerd, terwijl voor het beheer van de structurele belasting werden de modules op een lage belasting van het systeem gemonteerd, die het totale gewicht verlaagt tot een gemiddelde van <14 kg / m².

Contest Yachts Groep algemeen directeur Arjen Conijn zegt over de installatie, "We zijn verheugd met deze nieuwe schone energie bijdrage aan de voortdurende verbeteringen die we maken, voor het beheer en de exploitatie van onze activa en de bouw processen. Het verminderen van onze afname van het nationale elektriciteitsnet is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de economie en het milieu. We zijn natuurlijk blij te behoren tot de top van toonaangevende Nederlandse jachtbouwers om een dergelijke inzer aan duurzaamheid voor de lange termijn te maken. Nederland staat bekend om hernieuwbare energie en we zijn trots om hierin onze rol te spelen. "